ARTIKEL

Artikel

UNWRAPPED: MENYELAK TABIR LUKA SELEBRITI

calendar_today 04, July 2024

Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datuk Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan berkata, Usanita masih mengutamakan aktiviti utama syarikat yakni pembangunan keusahawanan tetapi menerusi UNWRAPPED, mereka ingin menyuntik inspirasi kepada audien sasaran.

Artikel

RUANG USANITA PAPAR KONTEN BERILMU

calendar_today 03, July 2024

Terkini, syarikat perundingan perniagaan ini semakin rancak menghasilkan konten-konten untuk pengisian media sosial mereka terutama YouTube. Perkongsian ilmu-ilmu perniagaan, rakaman kejayaan para usahawan di seluruh negara serta penerbitan beberapa program video adalah antara usaha menyampaikan ilmu kepada penonton.

Artikel

AWAL ASHAARI ANAK EMAS USANITA?

calendar_today 30, June 2024

Terbaru, Awal terlibat di dalam dua program YouTube USANITA iaitu RUANG USANITA dan bergandingan dengan Datuk Adzliana mengacara UNWRAPPED. Selain itu Awal pernah terlibat di dalam beberapa karnival keusahawanan anjuran USANITA sejak dua tahun lalu.

Artikel

USANITA TURUN ILMU BERNIAGA KEPADA PELAJAR UKM

calendar_today 31, May 2024

Program Karnival Keusahawanan atau Be The Next Entrepreneur (BEINEX) anjuran Fakulti Ekonomi dan Pengurusan UKM itu diadakan selama tiga hari bermula pada 29 Mei hingga 31 Mei dengan pelbagai pengisian ilmu perniagaan.

Artikel

RUMAH TERBUKA JADI MEDAN PERTEMUAN RAKAN STRATEGIK USANITA

calendar_today 02, May 2024

Antara orang kenamaan dan selebriti yang kelihatan di majlis bermakna itu ialah mantan Perdana Menteri, Dato Seri Ismail Sabri; Tan Sri Shahrizat Jalil, Datuk Rosyam Nor, Awal Ashaari, Misha Omar, Nabila Razali dan Zoey Rahman. Hadirin dihiburkan oleh Hael Husaini dan Coca Music.

Artikel

USANITA RAPATKAN YANG JAUH MENERUSI IFTAR

calendar_today 05, April 2024

Lebih 100 tetamu berkumpul di dalam majlis berbuka puasa yang diadakan di Hotel EQ Kuala Lumpur pada 5 April lalu. Antara yang hadir ialah bekas Perdana Menteri, Dato Seri Ismail Sabri, Awal Ashaari, Scha Al Yahya dan Zoey Rahman. Mereka dihiburkan dengan persembahan oleh kumpulan De Fam yang fenomena melalui lagu Alamak Raya Lagi.

USANITA, UKM TANDATANGANI MOU

calendar_today 07, March 2024

Pihak Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) menerusi Fakulti Ekonomi dan Pengurusan mengadakan majlis menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bersama USANITA Sdn Bhd yang dilakukan di kampus universiti berkenaan di Bangi, Selangor.

Artikel Amber

AMBER MULA KEMBANGKAN KUASA BUNGA MELALUI ATMA SARI

calendar_today 05, March 2024

“Atma Sari masih mengekal motif floral atau bunga-bungaan yang menjadi identiti AMBER tetapi ia ditampilkan secara klasik melalui sulaman (bunga sulam) dan moden pada potongan bajunya,” kata pemilik AMBER, Dato Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan.

Artikel

USANITA-PERKESO BUKA RUANG PEKERJAAN MENERUSI MYFUTURE JOBS

calendar_today 02, March 2024

Pada hari pembukaan Karnival MYFuture Jobs itu juga menyaksikan majlis penyerahan dokumen Memorandum Persefahaman (MoU) di antara Datuk Adzliana dan Ketua Kumpulan Pegawai Eksekutif PERKESO, Datuk Seri Dr Mohammed Azman Aziz Mohammed yang disaksikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Artikel Perintis Usanita

Setahun Kerajaan Madani

calendar_today 12, December 2023

20 Usahawan Perintis Usanita telah menyahut usaha Kerajaan Madani dalam memantapkan usahawan-usahawan Malaysia. Usahawan yang telah dibawa oleh Usanita Sdn. Bhd. terdiri daripada Aducktive, Chemilan, Galitos Group, Sago Hearty, NThree Beauty, Vune Nova, Numom, Masheeta Beauty, Natugee, MyRatu dan ramai lagi.

Artikel Perintis Usanita

PENGURUSAN MENTAL USAHAWAN DALAM BOOTCAMP 3.0

calendar_today 10, September 2023

TIDAK hanya ilmu pentadbiran, ilmu perakaunan atau ilmu pemasaran, mereka yang terlibat di dalam dunia perniagaan juga perlu bersedia dari aspek pengurusan mental kerana ia memainkan peranan yang amat penting terutama ketika seseorang membuat keputusan.

Artikel

USANITA SUNTIK KECINTAAN PADA NEGARA

calendar_today 30, August 2023

Selain aktiviti edaran Jalur Gemilang, program selama lima jam itu juga menyaksikan acara cabutan bertuah, pemberian 1000 batang aiskrim Malaysia secara percuma, minuman dan program santai bersama pengunjung yang berada di sekitar kawasan segitiga emas itu.

Artikel Anugerah

GELARAN DATUK SATU TANGGUNGJAWAB

calendar_today 25, August 2023

SUMBANGANNYA di dalam lapangan keusahawanan dengan membantu mengangkat golongan usahawan tempatan secara berterusan selama ini bukan rahsia lagi. Malah dalam kalangan usahawan, nama Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datuk Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan bukan asing.

Artikel Rakan Strategik Kementerian

PELBAGAI INISIATIF KUSKOP UNTUK USAHAWAN

calendar_today 17, August 2023

Menariknya sesi kali ini kerana kesudian Timbalan Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP), Senator Saraswathy Kandasami untuk berkongsi pelbagai maklumat berkaitan keusahawanan dan perancangan kementeriannya untuk memantapkan lagi bantuan kepada usahawan negara.

Artikel Kementerian

USANITA-KUSKOP RANCANG PROGRAM BERSAMA

calendar_today 15, August 2023

Menurut Datuk Adzliana, Usanita berbesar hati menerima sokongan KUSKOP dalam menjayakan lebih banyak program keusahawanan dan akan mengadakan usahasama tidak lama lagi.

Artikel Perintis Usanita

KHAIRUNNISA JUARA EPISOD 2 SUPERINTIS USANITA KOOL 101

calendar_today 14, August 2023

“Khairunnisa seorang wanita yang tabah dengan mengharungi pelbagai cabaran hidup termasuk kehilangan suami, dan untuk meneruskan kehidupan, beliau bangkit menerusi perniagaan popcorn yang dikeluarkan dalam pelbagai perisa.

Artikel Perintis Usanita

MEET & GREET USANITA KUKUHKAN CIRCLE PERINTIS

calendar_today 12, August 2023

Hampir 100 usahawan Perintis Usanita dan rakan strategik Usanita berkumpul di dalam majlis yang penuh makna itu. Antara yang hadir ialah Datuk Rosyam Nor, Awal Ashaari, Zoey Rahman, Haiza Hanafi, Muaz Kool 101 dan Dr Soo Wincci.

Artikel Perintis Usanita

NAD JUARA EPISOD 1 SUPERINTIS USANITA KOOL 101

calendar_today 03, August 2023

Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datuk Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan selaku ketua juri berkata, pemilihan Nad bukan sahaja produknya bagus tetapi cerita tentang perjalanan wanita itu sebelum terbinanya jenama Numom.

Anugerah

USANITA BAWA PULANG ANUGERAH THE BRANDLAUREATE 2023

calendar_today 19, June 2023

Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Seri Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan yang menerima anugerah itu melahirkan rasa bangga kerana penganjur antarabangsa turut melihat dan menilai usaha-usaha yang dilakukan oleh Usanita selama ini

Artikel

WANITA DAN PERNIAGAAN DALAM MASTERCLASS BULETIN FM X USANITA

calendar_today 14, June 2023

Topik ini juga dibincangkan Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Seri Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan; Datuk Rosyam Nor dan usahawan selebriti, Mila Jirin dalam program Masterclass Buletin FM x Usanita Sdn Bhd - Wanita dan Perniagaan yang diadakan 4 Jun lalu.

Artikel Rakan Strategik

USANITA MENYANTUNI RAKAN STRATEGIK DALAM RUMAH TERBUKA

calendar_today 17, May 2023

MAJLIS rumah terbuka Aidilfitri (open house) bukan sekadar menghidang lemang, ketupat dan rendang dan bukan hanya memperagakan baju baru kerana acara sebulan Syawal ini lebih daripada itu terutama merapatkan ukhuwah dan mengeratkan lagi silaturahim.

Artikel Rakan Strategik

USANITA MALL JAGA EKSKLUSIVITI PRODUK DAN JENAMA

calendar_today 17, May 2023

SEJAK dilancarkan Februari 2023, platform e-dagang milik Usanita Sdn Bhd, Usanita Mall kini berjaya menghimpunkan lebih 50 usahawan berdaftar yang terdiri daripada Perintis Usanita serta VIP Merchant seperti produk Adraa by Datuk Rosyam Nor, RR daripada pereka fesyen terkenal, Rizman Ruzaini dan Mikaseries milik Zoey Rahman.

Artikel Rakan Strategik

USANITA SENTIASA MENGHARGAI SOKONGAN RAKAN STRATEGIK

calendar_today 12, April 2023

Iftar Ramadan 1444H lalu juga menjadi asbab untuk badan pemudahcara ini menghargai rakan-rakan perniagaan, rakan strategik, selebriti, media dan orang perseorangan di samping merapatkan lagi ukhuwah.

Artikel

USANITA TERUSKAN TRADISI SUMBANGAN SEMPENA RAMADAN DAN SYAWAL

calendar_today 11, April 2023

Ramadan lalu, tepatnya pada 11 April 2023, sekali lagi Usanita yang dipimpin Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Seri Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan turun padang mendekati golongan kurang bernasib baik untuk menyambut lebaran baru-baru ini.

Rakan Strategik Artikel

MEDIA PRIMA AUDIO BERI SOKONGAN PENUH KEPADA USANITA

calendar_today 21, March 2023

Majlis pelancaran Kerjasama Strategik di antara Usanita dan Buletin FM dimeterai pada 21 Mac lalu di Sri Pentas TV3, Petaling Jaya yang di mana menerusi kerjasama ini, Buletin FM akan melaksanakan pelan kempen dan pengisian sepanjang tahun bagi meningkatkan penjenamaan Usanita sebagai entiti pemudahcara bagi golongan usahawan dan memperkenalkan peranan Usanita kepada umum.

Kementerian

USANITA RAPATKAN HUBUNGAN DENGAN KUSKOP

calendar_today 09, March 2023

Awal Mac lalu, Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Seri Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan bersama pasukan Usanita Sdn Bhd mendapat lampu hijau daripada Ketua Setiausaha Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP), Dato Sri Suriani Dato Ahmad untuk mengadakan kunjungan hormat ke Putrajaya.

Artikel Perintis Usanita

ILMU NIAGA USAHAWAN SUPER HANYA DI BOOTCAMP PERINTIS USANITA

calendar_today 26, February 2023

Ilmu perniagaan yang merangkumi pelbagai aspek sepanjang tiga hari program berlangsung itu diharap menjadi senjata untuk usahawan praktiskan di dalam dunia perniagaan sebenar. Tajuk-tajuk seperti Mindset Usahawan Super, Rohani Seorang Usahawan, Pitching Like A Pro dan First Impression is Money dipilih untuk menepati pengisian seorang Usahawan Super.

Artikel Rakan Strategik

USANITA-UKM-EWA JALIN KERJASAMA

calendar_today 15, February 2023

Profesor Dr Aini Aman menzahirkan rasa gembira kerana dapat menjalinkan kerjasama bersama Usanita dan berharap usahasama ini akan membangunkan kemahiran pelajar ke arah yang lebih berkualiti tinggi dan mempunyai minda keusahawanan kelas pertama seterusnya menyumbang kepada peningkatan kebolehpasaran mereka khususnya dalam bidang keusahawanan.

Artikel Kunjung Hormat

TYT MELAKA SOKONG USANITA PERKASAKAN USAHAWAN BUMI HANG TUAH

calendar_today 10, February 2023

Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Seri Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan menyifatkan pertemuan Usanita dan TYT itu bagaikan permulaan yang baik untuk tahun 2023.

Perintis Usanita Seminar

MASTER CLICK USANITA KEMBANGKAN LAGI PAYUNG PERINTIS USANITA

calendar_today 30, January 2023

Hujung Januari lalu, tepatnya pada 27 hingga 29 haribulan, syarikat pemudah cara yang disegani ini menganjurkan program Master Click Usanita bertempat di Waterway Villa, Bentong, Pahang yang disertai 40 usahawan Perintis Usanita.

Artikel Anugerah

CEO USANITA BAWA PULANG 2 TROFI UTAMA NONA SUPERWOMAN AWARD 2022

calendar_today 11, January 2023

Bersesuaian dengan kejayaan-kejayaan Usanita dan sudah tentu yang diterajui oleh Datin Seri Adzliana sepanjang 2022, pengiktirafan dilihat sebagai tepat dan wajar. Tahun lalu, Usanita amat aktif membangunkan semula usahawan-usahawan yang pernah ‘terduduk’ akibat pandemik Covid-19 untuk kembali bangkit.

Artikel

USANITA PERKASAKAN NONA SUPERWOMAN AWARD 2022

calendar_today 11, January 2023

Kali ini Usanita Sdn Bhd tampil sebagai penaja utama Nona Superwoman Award 2022, bukan sekadar mengukuhkan penjenamaannya sebagai badan pemudah cara dan penganjuran acara, malah ia sebuah kesinambungan dalam memperkasakan wanita-wanita Malaysia.

Perintis Usanita

PESERTA PROGRAM PERINTIS USANITA MERIAHKAN RERUAI DI ASPIRASI KELUARGA MALAYSIA

calendar_today 19, August 2022

Empat usahawan yang beraksi di Stadium Malawati baru-baru ini ialah Nasyrah Hanim dari Chemilan (MGR Malaysia Sdn Bhd), Mohamad Anif Azami (Aducktive Food Sdn Bhd), Wan Mohd Firdaus Samingan (Perusahaan Azan Sdn Bhd) dan Shahroz Annaz Abdul Nasir - Syilis Syiliscious Ent.

Perintis Usanita

COFFEE SESSION BENTUK CIRCLE POSITIF PERINTIS USANITA

calendar_today 12, August 2022

Selain bertukar pendapat dan menjalinkan hubungan perniagaan, objektif Coffee Session yang diilhamkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Seri Adzliana Dato’ Sri Prof Dr Hasan ini masih tidak lari untuk para perintis berkenalan lebih rapat dan mendapatkan ‘bonding’ antara mereka dengan pihak Usanita.

Kementerian

USANITA BAKAL BEKERJASAMA MEMBANGUN USAHAWAN DENGAN KUSKOP

calendar_today 10, August 2022

Kehadiran Usanita disambut mesra oleh Timbalan Menteri KUSKOP, Datuk Muslimin Yahaya yang turut melontarkan pandangan dan memberi kata-kata nasihat kepada Usanita Sdn Bhd.

Artikel Rakan Strategik

TN’G BERMINAT KOLABORASI BERSAMA USANITA

calendar_today 10, August 2022

Kunjungan Usanita ke Menara TN’G di Bangsar South pada 10 Ogos lalu sangat bermakna apabila pihak Usanita yang diketuai Ketua Pegawai Eksekutif, Datin Adzliana Prof Dato’ Sri Dr Hasan berkongsi pandangan serta memperkenalkan perkhidmatan yang disediakan oleh badan pemudah cara itu.

Perintis Usanita

TOP 25 PERINTIS USANITA SALING MENCABAR MEMBERI YANG TERBAIK

calendar_today 18, July 2022

Demikian kata Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Adzliana Prof Dato’ Sri Dr Hasan mengenai pemilihan Top 25 Perintis Usanita. Pengumuman Top 25 dilakukan secara online pada 18 Ogos lalu oleh Datin Adzliana dan Datuk Rosyam Nor.

Perintis Usanita

50 USAHAWAN TERPILIH KE PROGRAM PERINTIS USANITA: PENJENAMAAN & PENDIGITALAN

calendar_today 27, June 2022

Pengumuman yang disiarkan secara langsung menerusi Facebook Datuk Rosyam Nor dan Usanita bermula jam 2 petang itu dilakukan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Adzliana Prof Dato Sri Dr Hasan dan Hero Malaya itu sendiri selaku wajah Perintis Usanita.

Anugerah

USANITA TERIMA ANUGERAH WOMEN OF EXCELLENCE AWARDS 2021/22

calendar_today 24, March 2022

SUKU pertama 2022 mencatat kenangan manis buat Usanita Sdn Bhd apabila Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datin Adzliana Prof Dato Sri Dr Hasan menerima anugerah kecemerlangan Women of Excellence Awards 2021/22 (WOEA) bagi kategori Top Rising Women CEO Award in Publication & Event Management Industry, pada 24 Mac lalu.

Usanita

Usanita

Usanita

Usanita

Usanita

Logo
No 15-2, Tingkat, 2 Jalan Wangsa Delima 13, Pusat Bandar Wangsa Maju, Postcode Kuala Lumpur Country